top of page

Verhalenverteller door de lens: het pad van cinematograaf Mick Vogels

In een wereld waar elke seconde telt, is het vermogen om uw boodschap krachtig over te brengen met een duidelijk doel van onschatbare waarde. Of het nu draait om emotie, bewustwording of puur entertainment, ons doel is om iets teweeg te brengen bij de ontvanger. Het doel is om uw verhaal te laten opbloeien en effectief te verankeren bij uw doelgroep. Door zorgvuldig gekozen beelden, geluiden en verhalende elementen te benutten, tillen we uw verhaal naar nieuwe hoogten.

Van creatieve ontdekking tot professionele passie

 

Mijn naam is Mick Vogels. Vanaf mijn jeugd was creativiteit een constante metgezel. Als kind creëerde ik vol enthousiasme decors, podia en complete sets in de woonkamer, gebruikmakend van allerlei objecten. Mijn passie voor beelden begon zich toen al op te bloeien. Mijn reis begon met fotografie, in het begin was dit puur hobby. Maar toen ik mijn opleiding als mediavormgever volgde, legde ik daar de fundamenten voor compositie, kleurgebruik en verhalend vertellen door beelden. Mijn nieuwsgierigheid werd aangewakkerd, en middels stagebedrijven met betrekking tot video, wist ik dat de audiovisuele branche mijn roeping was.

Na het afronden van mijn opleiding ben ik verder gegaan naar het Cameracollege waar ik de fijne kneepjes van het vak van cameraman, editor en de basis van cinematografie heb geleerd. Het Cameracollege heeft me geleerd om gestructureerd te werk te gaan en kritisch te kijken naar beelden. Ik vergaarde diepgaande technische kennis en begreep hoe met beelden een verhaal verteld kan worden en hoe de boodschap het meest effectief overgebracht kan worden. Deze essentiële vaardigheden hebben mijn werkwijze en kwaliteit enorm versterkt en zijn nu een fundament van Mick Vogels Video filmmaker.

Get in touch!

Wie ben ik?

 

Naast video-avonturen, word ik geïnspireerd door gitaren. Ik omring mezelf met gitaren en verzamelen kostbare stukken uit de muziek- en filmwereld. Van gouden platen tot handtekeningen van legendes en artefacten die ooit het bezit waren van rocksterren.
De samenhang tussen mijn passies muziek en video is mijn kracht. Van het creëren van meeslepende videoclips tot het vastleggen van de essentie van muziek en muzikanten in documentaires, en het sprankelend weergeven van elementen in aftermovies en promo’s voor bands. Mijn videowerk wordt gedreven door mijn liefde voor muziek.
Naast muziek en video heb ik een diepgaande liefde voor Amerika. De levensstijl, auto’s, muziek en cultuur resoneren met wie ik ben.
Het mooiste vind ik als al deze elementen samenkomen in één geheel in een productie: een doordacht verhaal dat in indrukwekkende beelden van topkwaliteit en met meeslepend geluid tot leven komt. Deze totale samensmelting vormt voor mij de ultieme videobeleving.

PF Mick 2024.jpg

Cinematograaf Mick Vogels

Als ervaren en gedreven cinematograaf ben ik verhalenverteller achter de lens. Ik ga verder dan alleen het vastleggen van beelden, met een scherp oog voor detail en diepgaande passie voor visuele verbeelding creëer ik een betekenisvolle visuele taal die de kern van ieder verhaal vastlegt. Mijn doel is om elke opname te laten spreken, emoties tot leven te wekken en uw boodschap op een meeslepende en authentieke manier over te brengen. Benieuwd wat cinematograaf Mick Vogels voor u kan betekenen? Aarzel niet en neem vandaag nog contact op via het contactformulier of via een e-mail naar mickvogels@home.nl.

bottom of page